click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

10 idei de amenajare pentru spații mici

de otho
august 5, 2015
Categorie   Blog

Să trăiești într-o locuință cu camere mici, nespațioase, poate reprezenta o provocare atât pentru imaginația, cât și pentru nervii tăi. Nu o poți extinde, dar poți proceda în așa fel încât toată suprafața pe care o ai la dispoziție să fie utilizată în mod eficient.

De la așezarea ingenioasă a pieselor de mobilier și la culoarea pe care o alegi pentru pereții camerelor, până la soluțiile de depozitare inovatoare la care poți apela, toate aceste mici trucuri te pot ajuta la organizarea eficientă a spațiului în care locuiești. Încearcă aceste idei la îndemâna oricui de amenajare a casei tale:

 1. Instalează rafturi suspendate

Etajerele suspendate sunt ideale pentru proprietarii de apartamente mici, deoarece oferă spațiul de depozitare de care ai nevoie, fără a fi masive precum dulapurile, bibliotecile sau cuferele, ajutându-te astfel să câștigi spațiu, în loc să-l pierzi. Poți renunța chiar și la noptiera ta, în favoarea unei etajere suspendate.

etajere suspendate

 1. Dungile verticale fac diferența

Cunoscute, printre altele, pentru „darul” lor de a face femeile să pară mai înalte, dungile verticale au același efect și asupra pereților tăi. Ia-ți niște draperii cu dungi verticale sau trasează câteva direct pe pereți și uită-te cum aceștia „cresc” văzând cu ochii.

dungiverticale

 1. Nu lipi mobila de perete

Câțiva centimetri lăsați între perete și spatele canapelei tale îți vor face sufrageria să pară mai încăpătoare.

bench-sofa-wall

 1. Fă-ți mobila… mobilă

Cumpără mobilă pe role sau adaugă-i chiar tu unele, pentru a o putea muta de colo-colo, când situația o cere sau când te plictisești de cum este aceasta aranjată.

mobilamobila

 1. Alege piese de mobilier „aerisite”

În loc de clasica măsuță de cafea din lemn, care poate face sufrageria să pară și mai mică, optează pentru o masă transparentă, din sticlă, sau una cu o bază metalică deschisă, precum cea din fotografie.

50453a46d9974353ddd98c101fd77926

 1. Asortează culoarea pereților cu cea a perdelelor

Perdelele și draperiile care se asortează cu pereții tăi vor crea o armonie ce va face camera să pară mai mare.

peretiasortati

 1. Folosește-te și de colțurile camerelor

Această zonă a camerei deseori uitată poate fi locul perfect în care să strecori încă un scaun ori o mică bibliotecă. Sau poți așeza acolo un fotoliu confortabil și colțul de lectură e gata.

colt

 1. Agață o oglindă pe perete

Agață o oglindă de peretele din fața unei ferestre și va împrăștia lumină în toată camera, făcând-o să pară mai aerisită. Cu cât e mai mare aceasta, cu atât mai bine.

oglinda

 1. Alege culori deschise

Zugrăvește-ți pereții în culori deschise și apelează la un parchet sau o mochetă în același ton. Nuanțele deschise îți vor face apartamentul să pară mai mare și mai luminos.

enhanced-buzz-27407-1373912749-32

 1. Nu uita de plante

Verdeața face chiar și cele mai mici spații să pară mai proaspete și mai deschise. Dacă nu ai suficient loc pe podea, încearcă o plantă agățătoare. Vei simți imediat diferența. 

planta

 


 • Cautare