click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

Alegerea mobilierului de bucatarie

  • slider
  • slider
de Alexandru
august 8, 2018
Categorie   Blog

Cand te muti in casa noua sau pur si simplu iti  renovezi locuinta, totul ti se pare greu dar si provocator in acelasi timp: alegerea culorilor, texturilor, formelor, amenajarea spatiului, chiar si decoratiunile, toate trebuie sa se potriveasca intr-o perfecta armonie. Cu atat mai mult cu cat rezultatul final este plin de asteptari!

O sa vorbim putin din propria experienta! Imi aduc aminte cand a trebuit sa imi aleg mobila de bucatarie: ce culoare, ce forma, material lucios, material mat, spatii de depozitare vs spatiile destinate electrocasnicelor, dar mai ales forma si dispunerea acesteia in concordanta cu spatiul destinat acesteia.

Greu, decizii despre care stiam ca vor influenta aspectul casei pentru mult timp, pentru ca o data ce va fi o mobila la comanda, intr-un spatiu  limitat, nu o vom putea schimba prea curand. Corect?! Cred ca multi dintre voi s-au vazut pusi in aceasta situatie, iar mobila de bucatarie s-a transformat astfel intr-o adevarata investitie pe termen lung.

Si.. sa le luam pe rand.

Spatiul: Cum spatiul nostru era prea mic pentru amenajarea unei bucatarii spatioase, luminoase,  cu o zona special amenajata pentru o masa cu scaune, am gandit forma acesteia in asa fel incat sa existe si o zona unde putem servi masa, dar si unde puteam pregati mancarea, care sa arate intr-un fel ca o “insula”. Zona bucatariei din casa noastra seamana cu litera U, avand in vedere dispunerea acesteia, pe doi pereti plus acea “insula”, care ajuta la delimitarea zonei de bucatarie de cea de living, avand in vedere ca este open space.

Apoi culoarea.. grea decizie! Alb cu maro, alb cu o culoare mai puternica,poate galben, poate putin bleu, alb simplu,  nu stiam exact, insane-am decis la ceva neutru, avand in vedere ca linia  casei noastre era una destul de clasica totusi.In cele din urma, ne-am decis la un bej, un fel de cappuccino mai exact, care la final mi-a satisfacut toata dorinta vizuala de a folosi spatiul destinat gatitului si mancatului, in cel mai placut mod.

La capitolul material, textura,  ne-am decis foarte usor ca acesta sa fie lucios si nu mat,  asta si din considerentul ca amandoi ne doream ceva modern. De asemenea am optat ca sertarele si corpurile suspendate  sa nu fie prevazute cu manere ci fie printr-un sistem push-up, fie prin tragere, pur si simplu.

Conteaza, bineinteles foarte mult spatiul de care dispui in amenajarea unei bucatarii, dar si dispunerea cat mai practica a obiectelor.

In prezent, bucataria arata conform dorintelor, planurilor si viziunii noastre si suntem foarte fericiti cu deciziile luate! Asadar, concluzionand, nu e deloc usor avand atatea posibilitati si oferte de tot felul, in alegerea formelor, culorilor, modelelor unei mobile, fie ea din living, dormitoare sau chiar a bucatariei.

Bucataria inseamna foarte mult timp petrecut in spatiul destinat ei, inseamna culoare, lumina, relaxare si buna dispozitie., tocmai pentru a iesi mancarea buna si pentru a te bucura de servirea mesei.


  • Cautare