click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

Amenajarea Camerei Copiilor

  • slider
de Alexandru
noiembrie 18, 2019
Categorie   Blog

Copiii joaca un rol esential in viata noastra si nu numai viata ni se schimba, dar si casa trece prin transformari insemnate. De cele mai multe ori, casele sunt regandite, schimbate sau renovate in functie de acestia. Cu cat cresc, cu atat au mai mare nevoie de  mai mult spatiu, iar camera lor trebuie gandita cu atentie, spatiul necesitand a fi  valorificat la maxim.

Copiii iubesc culorile, spatiile  deschise si personalizate, unde pot practica un hobby sau se pot juca cu prietenii. In privinta finisajelor, regulile sunt simple: cat mai multa lumina naturala si culori in tonuri cat mai calde.

Cele mai importante elemente sunt obiectele de decor, culorile, spatiile destinate jucariilor, dar si patul, totul transpus intr-un decor idilic, care trebuie sa iti lase imaginatia sa se joace si sa umble in cat mai multe “locuri” noi.

Daca doriti sa aduceti un plus de culoare puteti sa va ajutati de covor sau cateva perne in culori  indraznete, insa copilul isi va iubi si mai tare camera daca, de exemplu, va avea un colt destinat cititului cu un fotoliu confortabil si colorat,  o lampa interesanta, un dulap cu toate jucariile ordonate, dar care totusi sa fie la “indemana”, poate chiar un perete vopsit cu o vopsea speciala unde ar putea desena cu creta.

Spre exemplu, cand m-am gandit sa renovez camera copilului , spun sa renovez pentru ca initial, aceasta avea o canapea extensibila, un dulap si cateva elemente de décor, am cautat sa ii facem o camera luminoasa, cu un pat potrivit varstei si inaltimii lui, sa cumparam lenjerii care sa il atraga sa doarma singur, sa aranjam jucariile in cutii colorate, dar si sa ii amenajam dresingul cu hainutele proprii. De asemenea, am luat o masuta si un scaunel unde putea sa deseneze, picteze  sau sa se joace. Punctul forte a fost unul dintre peretii camerei pe care l-am vopsit in albastru, culoarea cerului ca nuanta, unde ulterior am pictat cativa norisori, iar aici a fost cu adevarat cheia renovarii. Desigur, impreuna cu cateva obiecte decorative potrivite varstei lui, aceasta chiar s-a transformat in locul lui preferat din casa.

Camera copilului  ocupa un rol important in casa, atat pentru copii, pentru ca simt ca apartin acelui loc, iar acolo pot avea intimitate, dar si pentru parinti pentru ca isi pot petrece timp de calitate alaturi de cei mici intr-un decor menit sa te incarce cu multa energie pozitiva.


  • Cautare