click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

Cum să păstrezi bradul de Crăciun proaspăt în timpul Sărbătorilor

  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
de otho
decembrie 25, 2016
Categorie   Blog

Bradul frumos împodobit și strălucitor din casa ta (la fel ca sarmalele, cozonacul, cârnații, salata de boeuf din bucătărie și rudele din sufragerie) dovedește că a început sezonul Sărbătorilor de iarnă. Și, la fel ca toate celelalte plante pe care le ai prin casă, și pomul de Crăciun are nevoie de puțin iubire și atenție pentru a arăta bine pe toată perioada lor. Plus că, cine ar vrea să aibă podeaua plină de ace sau un brad pleoștit, în care ornamentele atârnă trist?

brad-de-craciun-masina

Nu te îngrijora dacă ai un program încărcat, care nu-ți permite să ai grijă de plantele din casă: cele perene sunt ușor de întreținut. Pune în practică aceste 3 sfaturi simple recomandate de profesioniști, ca să te asiguri că bradul tău va fi la fel de verde cum era când l-ai adus acasă, și peste 3 săptămâni.

  1. Mai taie puțin din el. Dacă l-ai cumpărat din piață, probabil a stat și acolo câteva zile. Un profesor de horticultură ne-a șoptit că porii săi au fost deja închiși de sevă, așa că dacă vei mai tăia puțin din trunchiul lui îi vei permite să poată să absoarbă din nou apă, adică să „respire”.

brad-de-craciun-perfect

  1. Așază-l într-o zonă a camerei care să-i priască. Ca să nu ajungi să strângi ace de brad de pe covor în fiecare zi, secretul este acesta: ține-l departe de șeminee, radiatoare, sobe, calorifere și chiar și de lumină solară directă, deoarece căldura grăbește procesul de uscare. Dacă ai putea să scazi temperatura din cameră cu câteva grade ar fi perfect.
  2. Menține-l hidratat. Brazii proaspăt tăiați sunt setoși – pot consuma până la 4 litri de apă pe zi, conform unul fermier priceput pe care l-am consultat. Asigură-te că suportul său poate reține o cantitate de lichide suficientă pentru ca bradul tău să fie hidratat și verifică zilnic dacă trebui să-i mai pui apă.

 


  • Cautare