click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

Spații comerciale de închiriat

Cum să alegi cele mai bune spații comerciale de închiriat

Aproape orice afacere are la moment dat nevoia de a găsi un spațiu comercial de închiriat. Vorbind de București, piața de închiriere spații comerciale este destul de variată. Preferințele antreprenorilor pot varia, dar zonele bune în care se pot găsi spații comerciale de închiriat București sunt destul de limitate. Pentru afacerile medii sau de lux, zone bune pentru închirieri spații comerciale București sunt: sectorul 1 și sectorul 2. Aici intră zone  precum Universitate, Victoriei, Calea Călărașilor, Cotroceni, Dorobanți, Piața Romană, Bulevardul Dacia sau Piața Rosetti.

s4

Acestea pot fi considerate zone de lux, dar sunt totodată și zone cu un puternic aflux de clienți, deci vad comercial. În plus, amplasarea unor spații de închiriat aici este potrivită pentru afaceri precum restaurante, cafenele, clinici medicale private, cabinete de avocatură sau cabinete medicale, after school, saloane de înfrumusețare, agenții de turism sau spații de închiriat pentru susținerea cursurilor. Așa cum am menționat anterior, trebuie calculat foarte bine dacă pentru o astfel de zonă, este justificată investiția într-o chirie spațiu comercial, din punct de vedere al profitabilității.

s5

Un alt criteriu de care trebuie să ții cont în procesul de închiriere a unui spațiu comercial în sectorul 1 sau 2 este și distanța față de marile lanțuri de retaileri. Un spațiu comercial închiriat în București, adiacent unui supermarket sau hypermarket poate fi foarte profitabil, dacă tipul de afacere este complementar acestuia și poate beneficia de afluxul mare de clienți. Sau, dimpotrivă, dacă închiriez spațiu comercial lână un mare magazin și ofer același gen de produse sau servicii, fără a putea concura în termeni de preț sau oferte cu puterea unui retailer internațional, voi vedea cum voi fi nevoit ca în scurt timp ori să închid afacerea, ori să mă uit din nou în lista de anunțuri închirieri spații comerciale.

s6

Cum se diferențiază spațiile comerciale de închiriat în București

O închiriere spațiu comercial București trebuie să țină cont și de flerul antreprenorilor sau al directorilor de achiziții. Chiar dacă se deschide un nou punct de lucru sau se începe o afacere nouă, aceștia trebuie să studieze zona și, mai important, istoricul spațiului comercial de închiriat în sectorul 1 sau 2. Există numeroase exemple de închirieri spații comerciale în București care se perpetuează anual, sau chiar mai des, tocmai deoarece proprietarii afacerilor nu țin cont de zonă, concurența directă (uneori chiar de peste drum) sau tipul de clienți. De exemplu, nu poți lua în chirie spațiu comercial vis-a-vis de o cunoscută cafenea, pentru a înființa tot o cafenea. Clienții fideli vor rămâne apanajul concurenței, iar tu nu vei face altceva decât să completezi lungul șir al celor care au crezut că pot ”dărâma” operatorii comerciali bine stabiliți și bine așezați. Pare surprinzător, dar se întâmplă adeseori.

s1

De aceea, este important ca în momentul în care cauți, de exemplu, o cafenea de închiriat la Universitate, să apelezi la expertiza unei agenții imobiliare serioase, precum Otho Estate, care să îți poată prezenta istoricul spațiului comercial și eventual să te poată pune în contact și cu cei care au avut deja experiența asta.

s2

  • Cautare