click to enable zoom
Loading Maps logo
Filters

Casa contemporana sau mai bine zis, casa perfecta!

  • slider
by Alexandru
April 14, 2020
Category:   Blog

Casa contemporana o mai putem numi si casa ideala care ar putea fi conturata si descrisa ca fiind cat mai aproape de natura, care sa ofere o priveliste vie, spectaculoasa, sa comunice direct cu mediul exterior si care sa ofere confort si eficenta sporite.

Casele contemporane au multe trasaturi comune, cum ar fi pereti plini cu geamuri ce ofera vedere panoramica la exterior, o arhitectura simpla cu planuri drepte , deschideri largi si spatii cat mai simplu amenajate insa punandu-se accentul pe elemente de decor de foarta fina calitate.

La construirea acestora sunt adoptate planuri ce le incadreaza cu usurinta in categoria caselor inteligente si aici ne referim la acele geamuri mari care aduc un aport sporit de lumina naturala casei, cat si cresterea eficientei energetice. Totodata, o alta caracteristica a acestor case ar fi stilul de constructie, fiind de obicei, liniar, in stil mediteranean, simplu, dar foarte elegant si deschis catre spatiul care te inconjoara. Un rol important il joaca gradina, care trebuie sa ofere, la randul sau, intimitate, dar si functionalitate si confort. Deci, nu e simplu sa ai o casa in stil contemporan si mediteranean, insa daca iti doresti si reusesti sa o construiesti, aceasta reuseste sa fie cu usurinta casa visurilor si intruchiparea tuturor dorintelor. Desigur, pentru construirea unei asemenea locuinte se prefera terenuri mari, amplasate indeosebi in zone cu vedere spre apa, dar nu numai, fireste. Oricum, un rol esential il joaca gradina, care este liantul dintre exterior si interior si care, ajuta la configurarea acestuia din urma.

Ca stil de amenajare, se merge pe un stil modern cu decoruri eclectice. Fiind o casa gandita ca parter plus un etaj, spatiul interior, generos, va fi gandit si amenajat ca open space cu dimensiuni generoase, cu o bucatarie integrata, living de relaxare si partea de luat masa cu o vedere spectaculoasa. Atat finisajele, texturile, decoratiunile dar si cromatica, toate, trebuie sa fie intr-o perfecta conexiune si sa intruchipeze un stil rafinat, modern, dar totodata, simplu care sa transmita liniste, relaxare, calm si armonie.

Materialele folosite la construirea si decorarea unei astfel de case sunt lemnul, metalul si nu in ultimul rand, sticla. Lemnul este preferatul deoarece este cel mai versatil, putand fi folosit atat la exterior, cat si la interior, in decor. De multa popularitate se bucura si metalul, insa in special la elementele de decor cum ar fi scaunele, masutele de cafea sau chiar si canapele. Sticla, evident este folosita indeosebi la geamurile marete, care “decoreaza” aproape intreaga casa la exterior. Despre designul interior ar fi multe de spus sau de scris, insa trasaturile principale ar fi bunul gust, simplitatea si eleganta. Alte materiale prezente in realizarea amenajarii si decorarii interiorului sunt pielea sau catifeaua care ofera un plus de eleganta, lux, dar si caldura intregului spatiu. O importanta crescuta se acorda si iluminatului. Corpurile de iluminat folosite au rolul de a crea efecte speciale in decor, dand nastere la jocuri de lumini si umbre in anumite zone din casa.

O astfel de casa, fireste, nu este usor de intretinut si nici de construit, insa o data ce ai facut un plan ce o creioneaza, cu siguranta te vei indragosti de timpul petrecut acasa, intr-un decor fara cusur ce iti va oferi relaxare si echilibru.


  • Search