click to enable zoom
Loading Maps logo
Filters

Dormitorul: oaza de liniste

 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
by Alexandru
October 31, 2018
Category:   Blog

Dormitorul sau oaza de liniste asa cum imi place sa numesc camera unde ne odihnim, cam asta ar trebui sa reflecte sau sa reprezinte pentru fiecare dintre noi, o oaza de calm, de relaxare, de odihna. Locul unde sa simtim ca tot ceea ce ne-a conectat cu o zi agitata, stresanta si plina de activitati ne aduce, dimpotriva, linistea si relaxarea unei nopti care sa ne ajute sa ne reincarcam cu energie si care ar trebui sa fie amenajat si “desenat”  in armonie cu ceea ce ar trebui sa aduca in viata noastra.

Despre amenajarea dormitorului vom vorbi putin in randurile ce urmeaza. Personal, pana am ajuns la aspectul pe care il are azi dormitorul meu, acesta a suferit cateva modificari in timp si asta pana am inteles cat de importante sunt patul, culorile mixate, piesele de mobilier dar si restul decoratiunilor si ca toate aceste elemente trebuie sa transforme incaperea intr-un spatiu relaxant si confortabil.

Pentru decorarea domitorului matrimonial trebuie sa se urmareasca o combinatie sensibila de texturi, de culori graitoare, piese de mobilier minimaliste dar si materiale pretioase. Astfel, “piesa” cea mai importanta din dormitor devine patul, fiind elementul care ajuta partenerii sa se relaxeze, sa se odiheasca, este elementul care ajuta la bunastarea cuplului, practic, centrul incaperii tale. In fond, odihna este foarte importanta, insa nici nu realizati cat de mult conteaza toate aceste aspecte.

Culorile folosite la decorarea peretilor camerei ar trebui sa fie deschise, calde, pastelate, dar nu este exclus ca pentru cei mai indrazneti o pata de culoare  puternica sa fie exact punctul de decor cheie. Insa tineti minte, folosind culori calde sau pastelate, ulterior puteti redecora in orice moment camera folosindu-va doar de decoratiuni cum ar fi covorul, draperiile sau fie ele chiar si asternuturile!

Piesele de mobilier folosite dar si decoratiunile ar trebui sa reflecte personalitatea fiecaruia. Fie ca vorbim despre piese de mobilier clasice sau moderne, este important sa nu incarcam camera cu multa mobila si asta pentru ca o camera aerisita, luminoasa, care sa “respire” ajuta vizual, dar si relaxeaza. Piesele de mobilier cu linii simple si o gama de culori neutre sunt cele mai potrivite in decorarea camerei.

Pe final, decoratiunile ocupa un rol bine pozitionat, acela de a aduce plusul de “savoare” camerei. Covorul, nu prea mare, draperiile colorate, asternuturile fine sau tablourile, toate aceste mixuri de texturi dar si micile elemente de decor cum ar fi o vaza, o rama foto, o floare, ar trebui sa finiseze camera si sa intregeasca aspectul mult dorit.

Acestea ar fi cateva dintre sfaturile esentiale decorarii dormitorului, dar si punctarea elementelor cheie in amenajarea acestuia.


 • Search