click to enable zoom
Loading Maps logo
Filters

Ce putem învăța din cele mai memorabile tranzacții imobiliare din filme

  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
  • slider
by otho
November 26, 2016
Category:   Blog

Poți trece prin adevărate drame atunci când cumperi sau când vinzi o casă, și oricine a făcut asta cel puțin o dată o știe. Acestea fiind spuse, faptul că filmele sunt pline de scene cu tranzacții imobiliare – fie ele de succes, înspăimântătoare sau dubioase – nu este o surpriză. Așadar, cât de aproape de adevăr sunt interpretările cinematografice ale acestei profesii? Și există oare lecții pe care le putem învăța de pe marele ecran, care ne-ar putea ajuta în viața reală când trecem printr-o astfel de experiență? Haideți să vedem.

American Beauty (Frumusețe americană)

Annette Bening a câștigat un Oscar pentru interpretarea unui agent imobiliar care se dă peste cap pentru a-și impresiona potențialii clienți. Înaintea unei vizionări, se lasă în lenjerie intimă și începe să șteargă, să frece, să spele și să aspire o casă în timp ce-și repetă fraza „Voi vinde această casă astăzi!”. Iar atunci când potențialii cumpărători vin să o vadă, agenta are un răspuns pentru fiecare întrebare. Fie, e doar o fațadă, căci viața ei personală se destramă, dar acest joc teatral al ei nu face decât să evidențieze câtă muncă se află în spatele procesului de a vinde o casă.

Lecția pe care o putem învăța:  În industria imobiliară, prima impresie contează.

Cât adevăr există în poveste: Viața personală a agentului Burnham o fi o ruină, dar ea știe că o casă trebuie să arate perfect, pentru ca potențialii clienți să fie tentați să o cumpere. Banii o motivează și, în acest caz, asta nu e ceva rău.

american-beauty

Revolutionary Road (Nonconformiștii)

Kathy Bates o interpretează pe Helen Givings, un agent imobiliar din America anilor ’50 care vinde „Visul american” – adică o căsuță drăguță în suburbiile Connecticutului – unui tânăr cuplu (Frank și Aprilie Wheeler) jucat de Leonardo DiCaprio și Kate Winslet. Dar April devine plictisită și deprimată și , după o serie de întâmplări nefaste, sfârșește prin a muri în acea casă. Filmul se termină cu Givings încercând să vândă casa unui alt tânăr cuplu, având grijă să nu menționeze ce s-a întâmplat cu proprietarii precedenți.

Lecția pe care o putem învăța: Toate casele au o poveste și, uneori, nu e prea frumoasă.

Cât adevăr există în această poveste și cât de mult ne putem raporta la ea: Depinde de unde locuim. Majoritatea țărilor le cer agenților imobiliari să divulge defectele majore ale unui proprietăți, cum ar fi incendiile și avariile pricinuite de inundații. Altele, însă, nu o fac. Așa că ai grijă să-ți întrebi agentul imobiliar despre istoria casei pe care vrei s-o achiziționezi sau s-o închiriezi, înainte să semnezi ceva.

2The Big Short (Brokerii apocalipsei) 

„Brokerii apocalipsei” prevăd că piața imobiliară este pe cale să se prăbușească, așa că se duc în Florida, miezul problemei, să investigheze. Pozează în cumpărători și vizionează mai multe proprietăți dintr-un complex rezidențial de lux, împreună cu un agent, pentru a evalua situația. Cu toate că văd semne ale catastrofei în multe dintre casele în fața cărora se află anunțul „De vânzare”, agentul imobiliar e de neclintit, insistând că piața trece doar printr-un mic „hop”.

Lecția pe care o putem învăța: Piața imobiliară are suișuri și coborâșuri.

Cât adevăr există în această poveste: Dat fiind faptul că filmul este bazat pe fapte reale și bine documentate, strânse de Michael Lewis, jurnalist economic, într-un best-seller, am zice că destul de mult. Și, în timp ce putem spune că agentul imobiliar a subestimat micul „hop” prin care piața trecea, toată lumea a făcut același lucru. Realtorii poți face presupuneri eronate în legătură cu drumul încotro se îndreaptă industria în care lucrează, dar nimeni altcineva nu vă poate cu siguranță acest lucru.

3

The Money Pit (Un sac de bani)

Acest clasic despre o tranzacție imobiliară care se duce pe apa sâmbetei, cu Tom Hanks și Shelley Long în rolurile principale, ilustrează perfect faptul că, atunci când cumperi o casă, dacă înțelegerea sună prea bine ca să fie adevărată, probabil nu este.

În film, un agent le prezintă o casă care valorează milioane unui cuplu, spunându-le că o pot cumpăra cu doar 200.000 de dolari. Imediat ce cerneala de pe contractul de vânzare se usucă, proprietatea începe să se destrame într-un mod extrem de amuzant.

Lecția pe care o putem învăța: Nu subestima niciodată valoarea unei inspecții meticuloase.

Cât adevăr există în poveste: Nu foarte mult. Nici un agent imobiliar care dă doi bani pe cariera lui n-ar face o asemenea tranzacție fără o inspecție sănătoase înainte, care ar scoate la iveală toate defectele casei, astfel încât clienții lui să știe sigur în ce se bagă. Totuși, cumpărătorii ar trebui să ia în serios acest film și se asigure că totul este în ordine cu casa în care urmează să se mute și pentru care sunt pe cale să plătească bani frumoși.

4

Neighbors 2: Sorority Rising  (Vecini de coșmar 2)

Acum că frăția zgomotoasă care i-a deranjat în primul film s-a mutat, Mac (jucat de Seth Rogan) și Kelly (interpretată de Rose Byrne) decid să-și scoată casa la vânzare și primesc destul de repede o ofertă pentru ea. Din păcate, în perioada dintre primirea ofertei și semnarea contractului, o sororitate și mai gălăgioasă se instalează în casa de lângă ei, așa că agentul lor imobiliar îi avertizează că potențialii cumpărători și-ar putea retrage oferta, dacă ar afla că vor trebui să se mute într-un cartier în care se dau petreceri în continuu.

Lecția pe care o putem învăța: Înțelegerea nu e înțelegere până în ziua în care semnezi contractul.

Cât adevăr există în poveste: Foarte mult. Cumpărătorii pot da înapoi oricând, înainte să semneze contractul, nu uitați asta!

5


  • Search