click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

Home office – sau mai bine zis, biroul de acasa!

  • slider
de Alexandru
mai 28, 2020
Categorie   Blog

Anul 2020 ne-a surprins pe noi toti. O perioada dificila, o „oprire” temporara a lumii intregi din cauza unei pandemii ce ne-a surpins pe toti. Tocmai de aceea, foarte multa lume s-a readaptat la vremuri noi, La conditii noi de munca, iar marile companii si nu numai si-au regandit modalitatea de a lucra. Asfel, cei mai multi dintre noi si-au regandit inclusiv spatiul de lucru de acasa, incercand sa isi amenajeze propriul birou.

Alegerea spatiul de lucru de acasa tine cont de mai multe aspecte. In primul rand, ar trebui sa se tina cont ca, biroul nu ar trebui sa reprezinte o sursa de deranj pentru membrii familiei. Apoi, ne gandim daca activitatea de lucru va fi o activitate temporara sau permanenta si in functie de acest aspect ar trebui alocat un spatiu din casa.

Daca se incadreaza in prima categorie, ca fiind o activitate temporara, acest birou, fireste ca poate fi amenenajat intr-un colt dintr-o camera cum ar fi livingul,  zona de luat masa sau chiar dormitorul, fie in apropierea unei ferestre. Insa, daca biroul de transforma intr-o activitate de acasa permanenta, atunci ar fi bine sa existe o incapere alocata acestui spatiu pentru a-i oferi personalitate, dar si pentru a reusi sa te faca sa te conectezi mai bine la ceea ce ai de facut.

Desigur, trebuie tinut cont si de tipul de activitate intreprins in acea zona, mijloacele tehnice, daca este suficient cu colt dintr-o camera sau realmente este nevoie de o camera separata. Toate acestea alcatuiesc ideea de birou, dar si, ulterior, de amenajarea spatiului, implicand aici decorare, iluminare dar si mobilierul adecvat.

Cea mai buna varianta ar fi desigur o camera cu totul destinata biroului. Aceasta ar trebui sa poata fi intr-o zona a casei departe de camera copiilor, dar si de traficul uzual. De asemenea, se recomanda, o camera unde patrunde lumina naturala, si pentru cei care isi permit o camera  cu o vedere placuta si relaxanta, poate spre gradina, ar fi un mare plus.

Pentru orice spatiu din casa ai opta, aici referindu-ne la amenejarea unui mic birou functional in zona de living sau a dormitorului, bine ar fi, sa se incerce delimitarea zonelor, acest lucru contribuind mai ales la nivel psihologic. In acest caz, mobilierul poate include un birou, un scaun de birou, cateva elemente de decor cum ar fi o floare sau o rama cu o fotografie preferata. Trebuie tinut cont insa, de alegerea scaunului de birou, care ar fi bine sa fie unul ergonomic, mai ales daca petreceti mult timp in fata laptopului. Cele mai importante aspecte sunt lumina si amenajarea cat mai placuta si relaxanta a spatiului sau camerei destinate biroului vostru de acasa. Spor la lucru!


  • Cautare