click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

Pipera: istorie, imobiliare, investiții

Ceea ce acum mai bine de o sută de ani era numit Tătărani, vechea denumire a satului Pipera, pe atunci, a devenit în timp, unul dintre cele mai scumpe cartiere din București.  Numele, ”piperat”, se povestește că ar proveni din existența unor plantații extinse de ardei iute. Astăzi îl numim cartier, pe vremuri era numit sat,  iar denumirea inițială era Tătărani, aparținând demografic, comunei Băneasa-Herestrău, parte a județului Ilfov și fiind situat la acea vreme, pe moșiile lui Ion Boambă și Mircea Climescu. În 2016, cartierul Pipera se divide în trei subzone: B-dul Pipera, Iancu Nicolae și Școala Americană, iar printre principalele artere, menționăm Bulevardul Pipera fosta șosea Pipera-Tunari, legătura dintre cartier și București, strada Erou Iancu Nicolae, care face legătura dintre Grădina Zoologică Băneasa și Bulevardul Pipera, Strada Matei Basarab și Emil Racoviță, sunt doar câteva dintre reperele infrastructurale ale Piperei. Acesta se plasează în nord-estul capitalei, separat de actualul oraș Voluntari, prin zone verzi, împădurite în mare parte și a devenit unul dintre cele mai scumpe cartiere rezidențiale,  industriale, ale capitalei, cu precădere după 1989.

pipera1

Vorbeam despre cartierele rezidențiale, în plină dezvoltare și la mare căutare în ultimii ani, așa că vom detalia puțin acest aspect, pentru că ni se pare esențial și pentru că nu vom acoperi segmentul de investiții din această zonă, în totalitate, dar ne vom îndrepta atenția către investițiile în imobiliare, de această dată.

Pipera2

Oamenii, în general, atunci când achiziționează o casă sau chiar prima locuință, prefera construcțiile noi sau cât mai noi, datorită arhitecturii poate, datorită faptului că respectivele imobile nu au fost folosite, nu trebuie restructurate. În altă ordine de idei, oamenii caută siguranță, facilități cum ar fi săli de sport, parcări private, spații de joacă pentru copii, acces privat, cele mai multe dintre ansamblurile rezidențiale oferă aceste lucruri. Un alt aspect demn de luat in calcul, este sistemul de plată avantajos, în rate și faptul că apartamentele pot fi contractate chiar din faza de proiect.

Ce ansambluri rezidențiale există în Pipera? Vom enumera căteva dintre ele, astfel veți avea o imagine de ansamblu a pieței imobiliare din zonă.

Ansamblul rezidențial Green Vista, un ansamblu nou, aproape de Centrul Comercial Băneasa și la 5 km de Aeroportul Otopeni, cu priveliște spre pădure. În imediata apropiere se află un magazin, Carrefour, Brico Store și Ikea, facilități esențiale și binevenite, într-o zona relativ liniștită, lucru pe care-l căutăm cu toții.

Green Vista

Ansamblul rezidențial Jasmine Garden, este un ansamblu de case de această dată, case moderne, practice, calitatice și 50 la număr. Vorbim despre locuințe unifamiliale, plasate în apropiere de Băneasa Shopping City și Promenada, de pădurea Băneasa și Boldu Crețuleasa, plus alte supermarket-uri sau zone de entertainment, doar la câteva minute distanță., plus avantajul vecinătății cu scoli și grădinițe foarte apreciate, ale zonei.

Jasmine Garden

Ansamblul rezidențial Ibiza Sol Residence, situat în plină natură, într-un spațiu privat, acesta este construit în zona Pipera-Școala Americană, în vecinătatea Grădinii Zoologice și foarte aproape de Școala Americană și British School, cât despre magazine, sunt și ele la îndemână, astfel încât putem spune că are toate atuurile necesare.

Ibiza Sol Residence

Liziera Residence Pipera, nu știm dacă să-l numim ansamablu rezidențial sau mai degrabă mică comunitate, având în vedere că se întinde pe aproape 18,000 de mp, chiar vis-a-vis de Pădurea Băneasa. Este un complex deosebit, spunem asta pentru ca beneficiază de mult spațiu verde, metratura apartamentelor este una de vis, acestea dispun de terase externe la fel de spațioase, care permite proprietarilor să-și folosească creativitatea spre a crea un loc minunat de relaxare. Un alt aspect pe care nu-l întâlnim la orice ansamblu sau complex rezidențial, este faptul ca fiecare bloc, are la parter, un club, unde poți petrece timp în compania prietenilor sau poși să dai pur și simplu o petrecere. Iar un ultim detaliu, dar cu siguranță nu cel din urmă, ar fi faptul că acest loc, dispune de propriul centru comercial, adică nici nu este nevoie să ieși din perimetrul mini-cartierului, în care locuiești. Minunat!

Liziera Residence Pipera

Pipera Apartments, ar fi un ultim complex rezidențial pe care am ales să-l descriem în căteva cuvinte, cel puțin în acest articol. Este un proiect tânăr, luând în considerare altele deja finalizate demult, amplasat undeva la marginea pădurii Băneasa. Perfect, știm, mai ales când ești în inima celui mai dezvoltat cartier din punct de vedere industrial, în ultimii ani. Observăm fuziunea perfectă între modern și natural, care să ofere clienților confortul inovației și totodată condiții propice sănătății, aspect important pentru fiecare cumpărător al zilelor noastre. Ansamblul are două variante importante de a facilita accesul către București, prin strada  Erou Iancu Nicolae sau șoseaua Pipera-Tunari, deși dispune de acces la magazine, centre comerciale sau școli, situate în imediata apropiere. Este format din 31 de apartamente, de diferite dimensiuni, potrivite atât pentru familii, cât și pentru persoane care doresc să locuiască singure și nu au nevoie de foarte mult spațiu. În linii mari, acest complex, poate oferi și satisface probabil orice nevoie sau cerință ar putea avea un potențial cumpărător, în limitelele normalului bineînțeles.

Pipera Apartments

Mai sunt bineînțeles cel puțin 6-7 ansambluri rezidențiale în zonă, dar noi ne oprim aici, v-am exemplificat doar câteva dintre ele, cât să vă faceți o idee de ansamblu asupra pieței imobiliare mai sus menționate.

Bineînțeles că unii dintre voi s-ar putea întreba în afară de centre comerciale, mall-uri, magazine, școli, parcuri, care bineînțeles că pentru unii ar fi deja suficient, ce  i-ar putea interesa pe alții, ar fi probabil opțiunile de tip entertainment de tip restaurante, pub-uri, baruri,etc.

 

Vrem să vă povestim despre unul dintre multele locuri cel puțin drăguțe ale Piperei, unde poți petrece timp de calitate cu cei dragi, luând masa de prănz, cina sau petrecând chiar și unul dintre cele mai importante evenimente din viață, cum ar fi nunta mult dorită sau botezul copilului. Vorbim despre Taverna Ikaria, situat un locușor care aduce pe meleaguri mioritice, o părticică din obiceiurile culinare mediterane, vorbim mai exact despre Grecia, insula Ikaria, locul unde oamenii trăiesc mult și bine, fapt pentru care mai este numită și insula longevității.

Taverna Ikaria 1

Veți observa încă de la intrare aerul cald cu care aceștia întâmpină oaspeții, mirosul îmbietor al bucatelor proaspete grecești și voia bună. Este un loc pe care vi-l rcomandăm cu căldură, pentru că nouă ne-a lăsat o impresie tare bună. Despre măncare nici nu mai menționăm, este delicioasă!

Cât despre alte aspecte ale Piperei vă lăsăm pe voi să descoperiți, să studiați toate aspectele care vă interesează în detaliu, cu precizarea că pentru orice fel de investiție, Pipera este un cartier în care oportunitățile de investiții abundă și se dovedesc a fi afaceri profitabile, în timp, indiferent ca vb de construcții complexe, achiziții terenuri sau cumpărarea unei locuințe. Spor în toate!

  • Cautare