click pentru zoom
Incarca harta logo
Filters

7 tendințe în design interior în 2017

 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
 • slider
de otho
ianuarie 5, 2017
Categorie   Blog

2017 e aici, așa că e momentul să ne luăm „la revedere” de la câteva tendințe în design interior care sunt „atât de 2016”, încât nu-și mai au locul în casele noastre. La vremea lor au fost considerate inovatoare și extravagante, dar deja ne-am plictisit de ele și vrem să le dăm locuințelor noastre un aspect și un aer fresh, la fel ca anul care a tocmai ce a venit.

Dar, atunci când un trend pleacă, altul trebuie să vină și să-i ia locul, căci doar acesta-i ciclul modei, nu-i așa? Vrei să știi care sunt tendințele în design interior care înlocuiesc trendurile îmbătrânite de anul trecut? Noi îți spunem care sunt 7 dintre ele, ca să fii primul care le integrează în locuința ta.

 1. Formele geometrice

Spune „adio” liniilor blânde, delicate și fine din 2016. 2017 e despre modele geometrice îndrăznețe, care nu doar se zăresc pe pereții casei tale, în piesele de mobilier și în accesorii, ci le domină. Sperăm că vă place matematica, pentru că anul acesta vă veți simți ca și cum locuiți într-un manual foarte stilat de geometrie. Formele de acest tip se potrivesc de minune în locuințele amenajate în stil industrial și nu numai.

figuri geometrice

 1. Nuanțele de pietre prețioase

Anul ce tocmai a trecut a marcat venirea „la putere” a designului interior inspirat de stilul art deco, adică, printre altele, a culorilor luxoase de bijuterii. Anul acesta te invităm să te lăfăi în scaune de culoarea emeraldului, între pereții vopsiți în culoarea safirului, cu accente puternice de ametist. Acestea sunt culorile anului 2017 în materie de design interior, care oferă locuinței tale un aer luxos, dar confortabil. Cine nu și-ar dori așa ceva? Poți să le temperezi cu tonuri neutre sau poți să-ți faci de cap și să-ți împodobești locuința numai și numai în culori vii.

jewel tones

 1. 2017 e anul în care e ok să fii dus cu pluta

Pentru că pluta este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător și 2017 este anul în care ar fi bine ca, în sfârșit, să îmbrățișezi latura ta ecologistă. Pereții din plută nu sunt doar la modă, ci și extrem de funcționali. Poți înlocui tabla de scris cu una de plută, de exemplu. Experții ne recomandă, de asemenea, să folosim pluta în bucătărie și în biroul de acasă.

tendinte design interior 2017 plută
 1. Influențele tropicale

2017 este anul ‘jungalow’-ului, pentru că pereții tăi vopsiți în culoarea safirului arată fabulos lângă plantele luxuriante ce vor fi atât de apreciate în următoarea perioadă. Vorbim despre Dracaena, ferigi bogate, superbe, și tot ce-ți mai trece prin minte, e verde și vine din pădurile tropicale. Nu-ți plac plantele sau nu ai timp să te ocupi de ele? E ok, poți adera în continuare la trendul tropical. Optează pentru materiale cu imprimeuri cu palmieri, fructe și animale exotice și adaugă accente de galben intens, verde închis, roșu și portocaliu ca să aduci această tendință la tine acasă.

jungalow

 1. Tonurile intense de albastru

Pantone a declarat că un fel de galben-verzui este culoarea anului 2017, dar prognoza de primăvara aceasta în materie de tendințe în designul interior e cam albastră. Să-ți îmbraci casa în frumoasele nuanțe ale cerului – de la safir la turcoaz și la tonuri blânde de azuriu – n-a fost niciodată mai la modă decât în 2017. Fie că vrei să-i oferi un look plin de încredere sau un aer calm, care să te relaxeze după o zi lungă de muncă, să știi că există o nuanță de albastru pentru fiecare stare pe care vrei să o transmiți, și toate arată grozav în locuința ta.

tendinte design interior 2017

 1. Accentele de lemn

Ne îndepărtăm de metal și ne coborâm cu picioarele pe pământ, pentru că 2017 e despre accentele de lemn care, se pare, se vor regăsi peste tot. Nu vă gândiți la lambriuri din lemn. Uitați-vă după ceasuri din lemn moderne, sculpturi, tăvi și piese de mobilier din lemn, multe dintre ele reciclate, ca să ne păstrăm prietenia cu mediul înconjurător pe care am legat-o atunci când am îmbrățișat trendul plutei și ca să ne salvăm minunatele păduri.

accente-de-lemn

 1. Ușile îndrăznețe

Cu bine, negru plictisitor! Scapă de ușa aia tristă din lemn pe care ai cumpărat-o anul trecut. Dacă ești nerăbdător să încerci ceva curajos în 2017, vopsește-ți ușa de la intrare! Încearcă una dintre nuanțele acelea de albastru despre care vorbeam mai sus că iau pe sus tendințele în design interior anul acesta. Sau poate cu un roșu aprins, ce zici? Sau, cel mai bine, gândește-te ce-ai vrea ca ușa ta de la intrare să spună despre tine și alege o culoare care să transmită acest mesaj. „Intrarea este locul perfect în care un proprietar își poate pune în evidență stilul personal”, spun specialiștii. Și dacă nu îți place ce ai ieșit după ce ai vopsit-o, nu-ți face griji: poți s-o revopsești oricând și oricum.

usi-indraznete


 • Cautare